top of page

Apple 18W USB-C Power Adapter A1695 İnceleme: İçeriden ve Dışarıdan Güzel

Apple'ın 2018 iPad Pro'su kutuda bir USB-C 18W şarj cihazıyla birlikte geldi ve iPhone 8 veya daha yeni modellerinizin hızlı şarj olması için ayrıca 29 dolar karşılığında satın alabilirsiniz. I Tasarım


Apple'ın 18W şarj cihazı, parlak bir yüzeye sahip beyaz polikarbonattan yapılmıştır. Fişleri katlanabilir değildir.


Apple'ın 30W PD şarj cihazıyla karşılaştırıldığında...


Apple USB PD şarj cihazı ailesi...


Boyutlar: 42.5mm*41.5mm*27.2mm (1.7*1.6*1.1in). Ağırlık: 61g (2.15oz).


Teknik Özellikler. Giriş: 100-240V 50/60Hz 0.5A. Çıkış: 5V/3A, 9V/2A. Yada Electronics Co., Ltd. tarafından üretilmiştir. SN: C3D8423C73YH1P9AR.


ChargerLAB POWER-Z FL001S USB test cihazımız, SN numarasını şu şekilde gösteriyor: C3D8423C73YH1P9AR.


SN numarası aynı zamanda sistem bilgilerinde de görünüyor


II Test


ChargerLAB Power-Z FL001S USB test cihazımızı kullanarak, şarj cihazının yalnızca USB PD protokolünü desteklediği görülüyor. Apple 2.4A, QC2.0, QC3.0, FCP veya SCP desteği bulunmuyor.



PDO bilgilerine göre, cihaz USB PD şarjını 5V/3A ve 9V/2A, maksimum 18W olarak destekliyor.


iPhone XS Max'i şarj ederken (pil seviyesi %6), USB PD hızlı şarj protokolü altında 9.1V 1.91A 17.45W değerlerine ulaşılıyor.


iPhone XS'i şarj ederken (pil seviyesi %5), USB PD hızlı şarj protokolü altında 9.1V 1.41A 12.89W değerlerine ulaşılıyor.


iPhone XR'ı şarj ederken (pil seviyesi %45), USB PD hızlı şarj protokolü altında 9.08V 1.79A 16.33W değerlerine ulaşılıyor.


iPhone X'i şarj ederken (pil seviyesi %16), USB PD hızlı şarj protokolü altında 9.1V 1.54A 14.03W değerlerine ulaşılıyor. III Parçalara Ayırma



Kasası o kadar kalın ve sıkı ki onu kesici kullanarak açmamız gerekiyor.


AC piminin sonu silindirik şekilde, iki metal posta yerleştirme için plastik bir kolon bulunuyor.


PCB'nin ön görünümü. Bileşenlerin çok sıkı bir şekilde yerleştirildiği ve ısı dağılımına yardımcı olması için yapışkan olduğu görülüyor. Bazı bileşenler yapışkanla sabitlenmiş durumda. Transformerde "Sumida" bir kod bulunuyor.



Yanından bir bakışta, tüm PCB modülündeki bileşenler plastik bir yapı kullanılarak konumlandırılmış. Sağ taraftaki iki soket, tüm PCB modülünün güç girişleri. Ürün monte edildikten sonra, AC piminin uç kısmı boş pozisyona takılır ve güvenilir bir temas sağlanır. Sol tarafta, yaygın mod indüktörü ve giriş terminali elektrolitik kondansatör bulunuyor.



Yapışkanla sabitlenmiş olan giriş elektrolitik kondansatörün yakın çekimi.



Bobin bobini altında bir yongalama sigortası bulunuyor ve kondansatörün altında bir indüktör bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında, elektrik alımı için bakır pimlerin kalın ve düşük dirençli bir teması olduğu görülüyor.



Başka bir açıdan bakıldığında, bir tarafta bir transformatör ve çıkış için çok katmanlı izoleli tel kullanılıyor. Diğer tarafta USB-C arayüzünün iç dilinin olduğu görülüyor. Yaygın USB-C portunun aksine, şarj cihazının USB-C iç dil aksamı, sadece tamamlanmış bir ürün olarak monte edildikten sonra ayrıdır. USB-C portun yanında çıkış filtrelemesi için bir katı kapasitör, yalıtıcı bantla yapıştırılmış durumda.



PCB modülünün arkasında, yalıtımı ve desteği sağlamak için plastik bir plaka bulunuyor ve bu plaka PCBA'ya çok yakın bir şekilde yerinde duruyor.



PCB çok ince ve plastik plaka PCB ile çok sıkı bir şekilde uyum sağlıyor.



Plastik plakayı çıkarın.



PCBA'nın arka görünümü. Siyah yağ işlemi uygulanmış ve bileşenler yapışkanla doldurulmuş durumda.



Sağ üst köşede, USB PD iletişiminden sorumlu hızlı şarj protokolü yongası yer alıyor. Cypress tarafından üretilmiş, modeli CYPD313, Apple için özel olarak tasarlanmış ve SN kodu yakılmış.



Protokol yongasının yanında, çıkış MOS tüpü bulunuyor, modeli AON7428, düşük iletim direncine sahip, çıkış ısıyı azaltıyor.



AOSMD AON7428'in detaylı özellikleri.



Rubycon elektrolitik kondansatör, 400V 15uF, premium Japon kondansatör. Kondansatör, plastik iskelet içinde yapışkanla sabitlenmiş durumda.



Ortak mod indüktörün dış kasanın üzerindeki kodu.



Bobin bobini modülünü çıkarın.


Soket modülünü çıkarın.


Yeşil indüktörün yakın çekimi.


Çıkışta bulunan katı bir kapasitör, Nippon Chemical'den, 16V 560uF.



Katı kapasitörü çıkarın.



Transformatör modülünü çıkarın.


PCBA'daki diğer Rubycon elektrolitik kondansatör, aynı özelliklere sahip, paralel olarak bağlı.



Plastik iskeleti ve iki Y kondansatörünü çıkarın.



Aynı özelliklere sahip iki Y kondansatörü.



USB-C portunun ana gövdesi, plastikten yapılmış olup, takviye için bir metal kasa bulunuyor. Metal kabuk, daha iyi bir güvenilirlik sağlamak için PCBA'ya lehimlenmiştir.



SC1263K6 güç kontrol çipi, PI tarafından üretilmiş olup, dahili kontrolcü, anahtarlama tüpü, ikincil senkron doğrultucu kontrolcüsüne sahiptir ve yüksek entegrasyonlu özel bir modeldir.



Çıkış, Infineon BSZ096N10LS5 kullanarak senkron doğrultma benimsemekte olup, 100V tolerans gerilimine, 9.6mΩ'ye sahiptir ve senkron doğrultma kontrol çıkışı için PI çipiyle çalışır.



Detaylı Infineon BSZ096N10LS5 spesifikasyonları.



C03 8E BG yazısı.


USB-C portunun ana gövdesi, takviye için metal bir kasayla güçlendirilmiş plastikten yapılmıştır. Metal kabuk, daha iyi güvenilirlik sağlamak amacıyla PCBA'ya lehimlenmiştir.



Metal kasa, hassas üretimle lehimleme bağlantılarıyla sabitlenmiştir.



Metal kasanın üzerinde LTS83852G40KKN2AT yazısı bulunur.


Tüm bileşenler. IV Sonuç

Detaylı incelememizden anlaşılacağı üzere, Apple'ın 18W şarj cihazı, Apple ürün yelpazesinin yüksek kalitesini devam ettiriyor ve yüksek kaliteli bileşenler ve düşünceli bir tasarım sunuyor. Japon kondansatörlerin kullanımı güvenilirlik ve uzun ömür sağlıyor. Özel PI ve Cypress yongaları yüksek performans ve yüksek verimlilik sunuyor.


2018 iPad Pro'da USB-C portunun kullanılması, USB-C portunun olgunlaşmasını işaret ediyor. Yakın gelecekte iPhone'ların nihayet USB-C portunu benimseyeceğine ve bize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacağına inanıyoruz.


Artıları:

İç ve dış güzelliği.

Premium Japon kondansatörler.

iPhone 8 veya daha yeni modeller için 18W hızlı şarj desteği.


Eksileri:

Pahalı ($29).

Yalnızca USB PD protokolünü destekler.


Kaynak: chongdiantou

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page